In de categorie hartige hapjes heb ik altijd de volgende hapjes:
Wraps met kruidenkaas, zalm en sla
Ik hou van gevulde wraps en je kan er van alles instoppen. Als je omringd bent door zwangere of mensen die niet van vis houden kun je de zalm vervangen door kipfilet. Je belegd de hele wrap en snijdt dit in kleine stukjes en doe vervolgens in elk stukje een mini sate prikker zodat alles goed bij elkaar blijft.
Knakworsten in bladerdeeg
Een heel makkelijk hapje waar iedereen altijd van blijft smullen. Je pakt een plakje bladerdeeg en snijdt deze in 2 of 4 stukken. Ik doe altijd 4, want anders vind ik het teveel bladerdeeg om een worstje. Dan stop je een mini knakworstje er in en rol je het plakje op. Het beste is om het te besprenkelen met wat ei, zodat het lekker bruin gaat worden. Deze hapjes gaan ongeveer 18 minuten op een voorverwarmde oven van 180 graden. Hou het een beetje in de gaten, soms duurt het 15 minuten en soms moeten de hapjes echt langer dan 18 minuten.
Kaashapjes
Toen ik een keer bezig was met knakworstjes in bladerdeeg merkte ik dat ik bladerdeeg overhield en de worstjes op waren. Ik besloot te expirimenteren met kaas in bladerdeeg. Eigenlijk werkt dit op dezelfde wijze als de knakworsten in bladerdeeg. Alleen besprenkel ik de hapjes ook nog met kaas aan de bovenkant. Geraspte kaas is de makkelijkste manier om deze hapjes te maken.
Naast deze hapjes haal ik ook altijd chips in huis en iets warms voor op de late avond. Dit varieert een beetje per jaar. Vaak haal ik mini pizza's of haal ik mini gehaktballen, die ik alleen hoef te verwarmen. Altijd ben ik bang dat ik weer veel te weinig hapjes heb, maar dat is nooit zo. Verjaardagen bij mij beginnen ook altijd pas 's avonds na het avondeten. Ik moet zeggen dat dit wel voor avond verjaardagen is met vrienden. Voor familie hebben we vaak de standaard worst/kaas, chips etc.
Chocoladebroodjes
Het laatste hapje in de categorie bladerdeeg zijn de chocolade broodjes. Ook deze is ontstaan toen ik weer eens bladerdeeg over had en chocola overhad van een ander hapje (die hierna komt). Dit werkt precies hetzelfde als de knakworsten. Je snijdt een plakje bladerdeeg in 4 stukken. In dit stukje stop je 1 blokje chocolade. Je vouwt de bladerdeeg om de chocola heen en besprenkelt het hapje met wat ei.
Ook dit gaat ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Deze hapjes kunnen een beetje ontploft uit de oven komen. Wat je hieraan kan doen weet ik ook niet zo goed. Zorgen dat de bladerdeeg echt goed om het blokje chocola heen zit is het enige dat ik kan bedenken. Deze hapjes gaan op een verjaardag erg hard.
Marshmallowpops
Deze pops vind ik altijd heel vrolijk eruit zien en de meeste mensen vinden het ook erg lekker.
Je stopt allereerst een rietje in de marshmallow. Het wordt wel zwaar dus zorg ervoor dat je sterke rietjes hebt. Je smelt wat chocolade, dipt de marshmallows er in en gooit er wat sprinkels/nootjes etc. overheen. Je kan ze in een glas neerzetten, zodat het mooi gepresenteerd wordt. Zoals het plaatje hierboven met smarties of m&m's er in. De overgebleven marshmallows kun je gewoon op tafel zetten. Leuk is om een kaarsje aan te steken waarboven de gewone marshmallows 'geroosterd' kunnen worden.
Ik haal geen taart, maar vaak iets van zoete hapjes. Tips vind ik bij de hema de lekkernijtjes, of de tomsoesjes. Brownies of cupcakes haal ik ook wel eens in huis en zijn ook altijd zo op.
Naast deze hapjes haal ik nog M&M's, popcorn en vaak ook nog snoep.
Wat zijn jullie favoriete hapjes om neer te zetten op feestjes?
Love,
N.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten